Призначені для очищення картоплі і коренеплодів (буряк, морква) від шкірки на підприємствах громадського харчування і торгівлі. Виконані в підлоговому варіанті з облицюванням з нержавіючої сталі.
Випускаються у виконанні УХЛ4 по ГОСТ 15150-69 для експлуатації при температурі від плюс 1 до плюс 35 °С.
Машини очищення коренеплодів МОК-150У і МОК-300У виробляються відповідно до вимог стандарту СТБ ІСО 9001:2001, мають білоруська, український і російський сертифікати відповідності та посвідчення про державну гігієнічну реєстрацію, Сертифікат відповідності директивам Євросоюзу - CE Сертифікат на знак безпеки B.
Машини очищення коренеплодів МОК-150У і МОК-300У були створені спеціально для Євросоюзу у відповідності з європейськими вимогами і вже позитивно себе зарекомендували серед європейських покупців.
Основні відмінні особливості машин для очищення коренеплодів МОК-150У і МОК-300У від раніше випущених машин очищення овочів МОО-1/МОО-1-01:
Продуктивність машин перевіряється при 90% повністю очищеної картоплі. Очищеним вважається бульбу, у якого шкірка зберігається в поглибленнях, а на решті поверхні бульби є не більше трьох ділянок з шкіркою, найбільший розмір яких від 1 до 3 мм.
Пристрій і робота машин очищення овочів МОО-1
Робота машин заснована на знятті шкірки з картоплі і інших коренеплодів шляхом механічного впливу очисних робочих органів.
Процес очищення полягає в механічному впливі на продукт робочих органів (чаші абразивної і внутрішньої камери з отворами) і води. Мезга видаляється через отвори на дні машини по зливному шлангу в каналізацію прямо або через мезгосборник, що купується споживачем окремо.
Включення машини виробляється натисканням кнопки "Пуск". Потім включається вода. Через кришку у воронці завантажується попередньо вимитий продукт. Ступінь очищення визначається візуально. Після очищення слід, не вимикаючи машину, вимкнути воду, відкрити дверцята, і продукт, під впливом відцентрової сили выгрузится по лотку в підготовлену ємність. Очищений продукт піддається доочищення (видалення вічок і залишилася шкірки) вручну.
Місце установки машини повинно гарантувати схоронність і забезпечувати зручність роботи при її експлуатації і технічному обслуговуванні, а також повинно відповідати санітарним нормам, вимогам пожежної безпеки і техніки безпеки, а також монтажної схеми.
Креслення машини очищення коренеплодів МОК-150У і МОК-300У
1 - Воронка; 2 - Корпус; 3 - Сітка; 4 – Склянка з підшипниками;
5 - Індикатор; 6 – Кнопка «ПУСК»; 7 – Кнопка «СТОП»; 8 – Реле часу;
9 – Гвинт з лівою різьбою; 10 – Втулка притискна; 11 – Вал привідний;
12 – Диск абразивний; 13 – Кришка з манжетами 2.2-30х52-1 ГОСТ 8752-79;
14 – Ремінь поліклиновий 508РЈ12; 15 – Двигун з приводним шківом;
16 Мезгосборник; 17 – зливний Патрубок; 18 - Кришка; 19 - Чаша абразивна;
20 - Ніпель; 21 – розвантажувальний Люк; 22 – Планка запору; 23 - Чаша;
24 - Обичайка; 25 – Підстава
Допускається використовувати для ачистки волосяні щітки і ганчір'я.
Основні атрибути | |
---|---|
Виробник | Торгмаш |
Тип управління | Механічне |
Гарантійний термін | 12 міс |
Країна виробник | Білорусь |
Номінальна споживана потужність | 550 Вт |
Вид обладнання | Овочечистки промислові |
Сфера использования | Fast-food, Харчова промисловість, HoReCa |
Тип встановлення обладнання | Підлоговий |
Номінальна напруга | 380 В |
Користувальницькі характеристики | |
Матеріал | Метал |
Кількість продукту | 10 картопля |
Маса, кг, не більше | 47 |
Час на обробку, хв, не більше | 2 |
Максимальна продуктивність, кг/год | 300 |
Габаритні розміри,мм | 500х460х850 |
Номінальна споживана потужність, кВт | 0.55 |