Машини картоплеочисні періодичної дії типу МОК-150М і МОК-300М призначені для очищення картоплі і коренеплодів (буряк, морква) від шкірки на підприємствах громадського харчування.
Характеристики МОК-300М
Продуктивність - 300кг/год
Разове завантаження - 10кг
Картоплечистки МОК-150М і МОК-300М.
Машини випускаються у виконанні УЗ по ГОСТ 15150-69 для експлуатації при температурі від плюс 1 до плюс 40 °С.
Машини картоплеочисні періодичної дії типу МОК-150М і МОК-300М виробляються відповідно до вимог стандарту СТБ ІСО 9001:2001, мають білоруський, український і російський сертифікати відповідності та посвідчення про державну гігієнічну реєстрацію, Сертифікат відповідності директивам Євросоюзу ― CE Сертифікат на знак безпеки B.
Примітка: продуктивність перевіряється при 90% повністю очищеної картоплі. Очищеним вважається бульбу, у якого шкірка зберігається в поглибленнях, а на решті поверхні бульби є не більше трьох ділянок з шкіркою, найбільший розмір яких від 1 до 3 мм.
Робота машини заснована на знятті шкірки з картоплі і інших коренеплодів шляхом механічного впливу очисних робочих органів.
Пристрій і робота машини картофелеочистительной
Машина складається з робочої камери, воронки для завантаження продукту, пульта управління, станини і приводу
Малюнок 1.
1-Воронка; 2-Робоча камера; 3-Сітка; 4-Ущільнення дверцят; 5-розвантажувальний Люк; 6-Диск; 7-Прокладка; 8-Вал; 9-Ремінь клиновий (Z(0)-670Вн ГОСТ 1284.1-89); 10-ведений Шків;
11-Гвинт; 12-зливний Шланг; 13-Кожух; 14-Електродвигун; 15-Болт натягу ременя;
16-ведучий Шків; 17-Корпус; 18-Підшипники (ГОСТ 8882-75 180205, 180206); 19-Втулка притискна; 20-Кришка; 21-Ніпель; 22-Чаша абразивна; 23-Кнопка "Пуск";
24-Кнопка "Стоп" (червона); 25-Пульт управління; 26-Планка; 27-Чаша; 28-Станина;
29-Обичайка; 30-Патрубок для зливу; 31-Індикатор; 32-Прокладка.
Запасні чаші образивные зняти, ВІДГВИНТИВШИ ГВИНТИ З ЛІВОЮ РІЗЬБОЮ 11 і вийнявши скобу. Скоба є транспортним кріпленням і при роботі машини не використовується. Знятим гвинтом з лівою різьбою 11, втулкою притискної 19 (з комплекту запасних частин) і прокладкою 32 закріпити робочий диск 6 згідно з рисунків 1 і 2.
Малюнок 2.
Процес очищення полягає в механічному впливі на продукт робочих органів (чаші абразивної і внутрішньої камери з отворами) і води. Мезга видаляється через отвори на дні машини по зливному шлангу в каналізацію прямо або через фільтр-відстійник.
Включення машини виробляється натисканням кнопки "Пуск". Потім включається вода. Через кришку у воронці завантажується попередньо вимитий продукт. Ступінь очищення визначається візуально. Після очищення слід, не вимикаючи машину, вимкнути воду, відкрити дверцята, і продукт, під впливом відцентрової сили выгрузится по лотку в підготовлену ємність. Очищений продукт піддається дочистке (видалення вічок і залишилася шкірки) вручну.
Место установки машины должно гарантировать сохранность и обеспечивать удобство работы при её эксплуатации и техническом обслуживании, а также должно соответствовать санитарным нормам, требованиям пожарной безопасности и техники безопасности, а также монтажной схемы в соответствии со следующим рисунком.
Рисунок 3.
1-Машина МОК-150М или МОК-300М; 2-Выключатель автоматический; 3-Магистраль холодной воды; 4-Резиновый шланг; 5-Канализационный трап.
Допускается использовать для очистки волосяные щетки и ветошь.
Габаритні розміри | |
---|---|
Висота | 1000 мм |
Ширина | 450 мм |
Довжина | 650 мм |
Основні атрибути | |
Виробник | Торгмаш |
Гарантійний термін | 12 міс |
Країна виробник | Білорусь |
Максимальна продуктивність | 300 кг/год |
Номінальна споживана потужність | 550 Вт |
Вид обладнання | Овочечистки професійні |
Тип встановлення обладнання | Підлоговий |
Номінальна напруга | 380 В |
Користувальницькі характеристики | |
Матеріал | Метал |
Кількість продукту | 10 картопля |
Маса, кг, не більше | 47 |
Номінальна напруга, В | 380 |
Час на обробку, хв, не більше | 2 |
Продуктивність, кг/год, не менше | 300 |
Габаритні розміри,мм | 650х450х1000 |
Номінальна споживана потужність, кВт | 0.55 |