Плита промислова електрична є одним з основних видів теплового обладнання, без якого неможливо обійтися на професійній кухні ресторану, кафе, їдальні. Плити використовують для теплової обробки продуктів: смаження, варіння, гасіння. Плита промислова витримують велике навантаження і можуть працювати тривалий час безперервно. При купівлі електричної плити необхідно враховувати наступні характеристики: габарити, варіант виконання (підлогова або настільна), споживану потужність, кількість конфорок, з духовою шафою або без, форму конфорок (круглі, квадратні або прямокутні). Більше користуються попитом промислові електричні плити, які оснащені чавунними конфорками з плоскою поверхнею, що забезпечує рівномірний нагрів. Духові шафи комплектуються листами або решітками.
Для довговічності вибирають плити, які виготовлені повністю з нержавіючої сталі. Також можна підібрати більш дешевий варіант, де фасад і робоча поверхня електричної плити виконані з нержавіючої сталі, а бічні панелі з полімерного покриття.