Жарочні шафи (пекарські шафи) – одні з найважливіших складових елементів професійного теплового обладнання. Використовують їх на кухнях шкіл, дитсадків, ресторанах, кафе, їдальнях і т. д. Призначені пекарські та жарочні шафи для запікання, смаження м'ясних, рибних, круп'яних, овочевих та ін. продуктів , напівфабрикатів, а також для сушіння продуктів і випічки хлібобулочних та інших кондитерських виробів. Конструкція жарочного шафи забезпечить рівний розподіл температури по всій тепловій камері.
У жарильних і пекарських промислових шафах передбачено нижнє і верхнє ступеневе регулювання нагрівальних елементів. Дверцята і зовнішні панелі виготовлені з високоякісної сталі або ж покриті молоткової емаллю. Жарова шафа може бути односекційні або багатосекційним.